zaterdag 29 augustus 2009

Steeds a-socialer

Nederland wordt steeds a-socialer volgens de overheid. Momenteel draait de kermis in de binnenstad van 's-Hertogenbosch. Mijn krant, het Brabants Dagblad, had deze ochtend op de voorpagina van het regiokatern een stukje staan wat perfect aansluit bij het gedachtegoed van onze regering.

Een Bossche jongen, 16 jaar oud, fietste dinsdagavond 25 augustus rond een uur of elf naar van de kermis naar huis. Onderweg voelde hij zich genoodzaakt tot een sanitaire stop. Nu mag dat natuurlijk niet maar de natuur laat zich niet altijd door regelgeving beïnvloeden. Een groepje jongeren maakte enkele opmerkingen over de plassende jongen toen ze hem passeerden ergens in de Orthenstraat ter hoogte van de Ruische Poort. De jongen liet zich ook niet onbetuigd en plaatste een opmerking terug.

Het gevolg: klappen en een gebroken kaak voor de jongen.
Wildplassen valt onder a-sociaal gedrag. Met een groepje iemand in elkaar slaan vanwege een opmerking is niet alleen a-sociaal maar ook laf en buiten alle proporties.

Wellicht was het verstandiger geweest van de jongen als hij bij één van de horecagelegenheden die onze stad rijk is eerst even naar het toilet was gegaan. Maar worden onze lokale kastelijns daar vrolijk van?
's-Hertogenbosch, met zijn vele evenementen in de binnenstad, zou eigenlijk moeten voorzien in goede openbare toiletvoorzieningen. Een mooie taak voor het gemeentebestuur om dat te realiseren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten