woensdag 21 april 2010

1815

Het voorjaar begint weer: Vogels vliegen zenuwachtig heen en weer met nestmateriaal, de eerste bijtjes zijn al op zoek naar stuifmeel en de goudvissen in de vijver zwemmen als gekken rond. Dat alles met veel interresse gadegeslagen door onze twee katten die in de zon maar uit de wind in de tuin liggen te luieren.

Het is het moment om mijn re-enactment spullen na te lopen. Heb ik nog alle bekers, houten nappen, bestek en andere zaken die gemakkelijk zijn tijdens een evenement. En als je met het hele gezin deze hobby hebt dan is daar heel wat materiaal voor nodig.

Deze Campagne kijk ik vooral uit naar de Slag bij Waterloo. Het is dit jaar 195 jaar geleden dat Napoleon Bonaparte werd verslagen. Daar waren wel de legers van drie landen voor nodig. De organisatie pakt groots uit dit jaar. Er is plaats voor zo'n 3000 re-enactors. En geloof het of niet; Er willen er véél meer dan 3000 komen.

Geïntresseerd? Kijk eens op de website http://1815.be of speel mijn YouTube eens af die hier ergens in de rechterkolom staat.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten