maandag 5 april 2010

Stoempen

De winter is voorbij. Traditioneel wordt op de veertiende zondag van het jaar De Ronde van Vlaanderen gereden. Editie 2010 vertrok vanuit Brugge voor een rit van 262 kilometer en eindigde in Meerbeke.

Volgens een Vlaming die ik nogal goed ken is De Ronde een koers waar de mannen zich van de jongens onderscheiden. Belgische wegen, kasseienstroken en de heuvels in de Ardennen zijn de scheidsrechter in Vlaanderens Mooiste.

Fabio Cancellara won de editie van 2010. Op de Muur van Geraardsbergen, zo'n 16 kilometer voor de finish, plaatste hij zijn beslissende aanval. Aangezien hij Tom Boonen achter zich liet zal er ongetwijfeld in menig Vlaamse kroeg een vloek te horen zijn geweest.
Een andere deelnemer aan De Ronde was dit jaar Lance Armstrong. De laatste keer dat hij deel nam aan de Ronde van Vlaanderen was in 2005. De kopman van RadioShack en zevenvoudig Tourwinnaar eindigde op de 27e plaats.

De Ronde van Vlaanderen heeft Lance Armstrong nog nooit weten te winnen. Maakt dat van Lance een jongen in plaats van een man? Nee, want vanaf 1996 wint Lance feitelijk elke race die hij rijdt. Zijn intentie was ook niet om hier voor de winst te gaan denk ik. De Vlaamse kasseienstroken zien we dit jaar terug in de Tour de France. Lance is met zijn ploeg RadioShack bezig om zich voor te bereiden op de Tour en dat pakt hij nu eenmaal grondig aan.

Lance kwam naar Vlaanderen om een dagje ouderwets te stoempen want:
"unity is strength, knowledge is power and attitude is everything"

Geen opmerkingen:

Een reactie posten