donderdag 4 februari 2010

Oeteldonk is hîl leuk maor ôk hîl errug!

Vanmorgen met veel moeite om half 6 uit mijn bed gekomen.....

Dinsdagavond natuurlijk naar de Politieke Klets in De Knillispoort geweest. Peer van den Muggenheuvel opende de avond met zijn visie op Boer Rombouts en de lokale politiek. Het was druk en gezellig in De Knillispoort en zoals gebruikelijk waren de Kleinkeinder aanwezig om de tweede pauze op te vullen. Een aantal hele goede maar ook een paar hele slechte Politieke Kletsen gezien.

Bij TON hebben ze blijkbaar ook al niet begrepen wat een politieke klets is. Ze zongen een leuk liedje maar politiek was het niet. Dat wordt nog wat als die ooit in de gemeenteraad komen!

De PvdA was langdradig maar dat zijn we inmiddels wel van ze gewend. Het gevolg was een ruime tijdsoverschrijding van hun klets.

Goed was natuurlijk weer Stadspartij Knillis, Jolanda van den Wildenberg, met haar "Definitie van Politieke Klets". Door haar goede interactie met publiek en jury kletste het "meisje van de Graafse Wijk" weer als vanouds, kreeg ze de zaal stil en de lachers op haar hand.

Absoluut de beste was het CDA. Jan Hein van Beers zijn toelichting op "De samenstelling van het Politiek Orkest" was een symfonie van kwinkslagen en klets. Jammer voor Jan Hein dat de jury er anders over dacht!

De ORVA zendt de Politieke Klets al jaren live uit in alle ziekenhuizen, verzorgingstehuizen en bejaardenhuizen in de regio. Dankbaar gebruik gemaakt van een vrije tape-uitgang om een opname apparaat van Boschtion aan te sluiten. Tijdens carnaval zendt Boschtion de Politieke Kletsen 's avonds uit.


Woensdagavond de op één na laatste live-uitzending van Radio Kiepevel. Een bijzondere deze keer. Verbinding gezocht en gekregen met het Winterpaleis van onze Hoogheid Prins Amadero! Niet alleen de Hoogheid, maar ook zijn Adjudant hebben zelfs even de tijd genomen en een intervieuw toegestaan. Samen met de crew van Radio Kiepevel heb ik het nog héél laat gemaakt in De Graven van Leuven.

En daarom vanmorgen met veel moeite om half 6 uit mijn bed gekomen.
Oeteldonk is hîl leuk maor ôk hîl errug!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten