dinsdag 23 februari 2010

Bezorgde burger...

Als politieke partij ontvang je regelmatig post van burgers die zich op de een of andere manier druk maken over zaken die spelen in onze stad. Dit weekend kwam wel een heel bijzondere voorbij....

Alle politieke partijen zijn aangeschreven door "bezorgde burger" dhr. Linde. Hij maakte zich zorgen over de kosten die gemoeid zijn met de aanleg van de Sortiebrug. Als bijlage stuurde hij een raadsinformatiebrief mee uit 2008. Dat trok mijn aandacht: Raadsinformatiebrieven zijn geen zaken waar je zomaar over struikelt.

Aangezien de "bezorgde burger" aangaf vooral niets met roeivereniging De Hertog te maken te hebben, vond ik het interessant om zijn naam eens te Googlen. Nu blijkt er óók een meneer Linde jeugdcoördinator te zijn van de roeivereniging. Dat zou toeval kunnen zijn maar dat acht ik niet waarschijnlijk.

Ik heb dan ook een sterk vermoeden dat de beide heren Linde één en dezelfde persoon zijn en dat ik te maken heb gekregen met een tweede poging van De Hertog om alsnog onder de gemaakte afspraken omtrent de Sortiebrug uit te komen. De voorzitster van de roeivereniging heeft immers in november 2009 ook al eens een brief geschreven aan B&W waarin ze alsnog een aantal bezwaren uitte tegen de aanleg van de brug.

Het staat iedere burger vrij, dus ook leden van de roeivereniging De Hertog, het college en de raadsleden te melden dat men investeringen te hoog vindt en daarom afwijst. Maar treurig wordt je wel van die roeivereniging.

Overigens maakt het kostenoverzicht glashelder dat een aanzienlijk deel van het genoemde bedrag bestemd is voor de herinrichting van het terrein dat permanent openbaar en voor iedereen toegankelijk zal zijn.

De gemeenteraad heeft het historische belang van het herstel van de Sortiebrug uitgebreid besproken en heeft besloten tot aanleg van de Sortiebrug op de kortst mogelijke termijn. Omdat het bestemmingsplan Muntel-Vliert, waar de sortiebrug onder valt, onherroepelijk is vastgesteld kan de Sortiebrug direct worden gerealiseerd. Nu ze inmiddels klaar zijn met de gedeeltelijke reconstructie van de Halve Maan bij het Muntelbolwerk wordt het tijd dat de gemeente start met aanleg van de Sortiebrug.

Dan kan dit langlopende dossier tenminste het archief in. Bij het BHIC weten ze hoe dat moet

Geen opmerkingen:

Een reactie posten