dinsdag 26 januari 2010

In Memoriam - HFC Haarlem 1889-2010


HFC Haarlem is niet meer. De voormalig landskampioen en bekerwinnaar is failliet verklaard. De schuld van 2 miljoen euro heeft de club de das om gedaan.

In het verleden is FC Den Bosch ook al een aantal keren langs het randje van de afgrond gegaan. Telkens werd een faillissement afgewend. Inmiddels voert de club een gezond financieel beleid maar het spook uit het verleden waart nog altijd rond De Vliert.

Een voorbeeld daarvan is het juridische conflict tussen FC Den Bosch en Bruscom. Inmiddels heeft de rechtbank daarover een uitspraak gedaan in het voordeel van FC Den Bosch. Volgens het oordeel van de rechter heeft FC Den Bosch nog een aardig bedrag te goed van Bruscom. Naast de 200.000 euro die Brus direct dient te betalen, wordt er nog een tweede bedrag vastgesteld. Dit bedrag is een vergoeding voor de schade die FC Den Bosch heeft opgelopen door de surseance van betaling die ontstond na het vertrek van Brus. De hoogte van dit bedrag moet nog worden bepaald door een deskundige.

Laten we hopen dat die schadevergoeding een behoorlijk bedrag zal zijn. Dan kan FCDB de schuld die de club heeft bij onze gemeente aflossen. Dat zou voor alle partijen het beste zijn.

Kunnen we tenminste gewoon weer over voetbal praten....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten