zaterdag 27 maart 2010

Een bijbelse les voor het CDA

OK, het CDA verliest een zetel.

Nog eens niet onverwacht gezien de landelijke peilingen in aanloop naar de Tweede Kamer verkiezingen. Veel mensen in Nederland hebben blijkbaar genoeg van het beleid van Balkenende.

En nog eens niet onverwacht gezien de Bossche opinie. Hier in 's-Hertogenbosch waren veel mensen klaar met het beleid van wethouder Eugster.

Daar kan geen campagne tegen op.

Het verbaasde mij eigenlijk dat het verlies hier in de gemeenteraad beperkt bleef tot 1 zetel. Het jonkie in de CDA fractie wordt nu het slachtoffer van de ambities van de ego's die hij, op de ledenvergadering waar de lijsttrekker werd gekozen, achter zich liet.

In het boek Genesis vinden vinden we het verhaal van Kaïn en zijn broer Abel. Kaïn is jaloers op Abel en hij dood hem. Als God vraagt wat er gebeurt is, doet Kaïn alsof hij van niets weet. Natuurlijk komt de waarheid boven tafel.

"En Hij zeide: Wat hebt gij gedaan? Daar is een stem des bloeds van uw broeder, dat tot Mij roept van den aardbodem.
En nu zijt gij vervloekt van den aardbodem, die zijn mond heeft opengedaan, om uws broeders bloed van uw hand te ontvangen."

Kaïn wordt gedwongen een zwervend bestaan te leiden.

Je maakt het mij niet wijs dat het nog goed komt tussen Jan Hein van Beers en zijn fractiegenoten. De Bossche CDA leden moeten zich uitspreken en laten zien dat ze het vertrouwen dat zij aan hun lijsttrekker gaven niet beschamen.

Dat zou tenminste wel zo eerlijk zijn tegenover de Bosschenaar die bij deze raadsverkiezingen wel op het CDA heeft gestemd.

En die drie anderen? Die kunnen misschien Kaïn wel achterna.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten