donderdag 4 maart 2010

Trots op 's-Hertogenbosch?

De gemeenteraadsverkiezingen van 2010 zijn voorbij. Plakemmers en kwasten zijn weer schoon. Ik wil de 5 mensen die op mij en de 2060 anderen die op Stadspartij Knillis hebben gestemd hartelijk bedanken. Stadspartij Knillis heeft met die 2065 stemmen toch mooi een raadszetel binnen gehaald.

Ja, trots op 's-Hertogenbosch en Stadspartij Knillis.

De VVD is met 7334 stemmen de grootste partij geworden in 's-Hertogenbosch. Bert Pauli twitterde vanmorgenvroeg om 09.06 uur dat hij weer aan de slag ging.
Bert, gefeliciteerd met de overwinning. Je hebt een prima campagne gevoerd en past goed op de centjes van de stad.

Wat dat laatste betreft ben ik dan wel weer trots op 's-Hertogenbosch.

GroenLinks werd tweede met 6445 stemmen tweede. Bart Eigeman heeft nog niet getwitterd dat hij nu weer vóór de parkeergarage op het GZG terrein is. Hoeft ook niet want dat kennen we inmiddels van GroenLinks in 's-Hertogenbosch. Als de term "draaikont" hier in de stad op een partij van toepassing is dan is het wel op GroenLinks. Jammer dat de kiezer in 's-Hertogenbosch dat niet afgestraft heeft want GroenLinks behoudt hetzelfde aantal zetels!

Nee, zeer zeker niet trots op 's-Hertogenbosch.

De PvdA is met 6288 stemmen het kind van de rekening van Wouter Bos geworden. Ze verliezen 3 zetels en zijn de derde partij van 's-Hertogenbosch geworden. Als ze verstandig zijn schuiven ze Geert Snijders naar voren als wethouder want in een volgend college zal de PvdA zeker geen twee wethouders meer leveren. Geert Snijders ken ik als een man met het (sociale) hart op de goede plaats.
De onvrede van het volk over het landelijk beleid van de PvdA heeft men lokaal al gemerkt.

Ja, trots op 's-Hertogenbosch.

Bosch Belang valt met 5521 net buiten de medailleplaatsen. Bij de Olympische Spelen is dat de meest vervelende plaats.

Ja, trots op 's-Hertogenbosch.

Nog een daler op de ranglijst is het CDA met 5280 stemmen. Maar met Jan-Hein van Beers als nieuwe, jonge fractievoorzitter zal het best wel goed komen met deze club.

Ja, trots op 's-Hertogenbosch.

Rosmalens Belang komt met 5260 stemmen net na het CDA. Gelukkig zijn verkiezingen voorbij. Kan ik eindelijk weer over de Kruisstraat naar de Kruisstraat rijden zonder een paal met de kop van Sjef van Creij in elke tuin tegen te komen. Ik zie die Zandhaas liever met Carnaval.

Ja, trots op 's-Hertogenbosch. Oh nee, ik bedoel Rosmalen...

Ook de SP kreeg een gevoelige klap en verloor twee zetels. Na het succes in 2006 wisten ze nu slechts 4236 stemmers te overtuigen. Het zal even wennen zijn voor Will Vugts en Nico Heijmans nu ze na al die jaren niet meer in de gemeenteraad terugkomen.
Is dit het gevolg van openlijk lonken naar een wethouderszetel en belangrijke standpunten niet meer aanwijzen als breekpunt bij het vormen van een coalitie?

Ja, trots op 's-Hertogenbosch.

Zoals verwacht won D66. Landelijke politiek hielp ze met 4216 stemmen aan drie zetels. Het zal mij benieuwen welke positie Jan Smit en collega's in de raad in gaan nemen.

Ja, trots op 's-Hertogenbosch.

TON kreeg 3606 stemmen bij elkaar. Genoeg voor twee zetels. Hebben ze dat te danken aan het slaken van populaire anti-moslim kreten of aan het ontbreken van de PVV? Misschien wel aan beide. Het tegen elkaar opzetten van bevolkingsgroepen is geen oplossing maar vergroot juist het probleem.

Absoluut niet trots op 's-Hertogenbosch.

Paul Kagie, Leefbaar 's-Hertogenbosch en Rosmalen, haalde 2868 stemmen en behield de twee zetels die hij voor het vertrek van Hanneke van Doremalen ook al had. Ik had niet anders verwacht van het politieke dier Paul Kagie.

Ja, trots op 's-Hertogenbosch.

Stadspartij Knillis stond om 22.55 uur, toen de stemmen van 80 van de 88 stemburo's waren geteld, nog op 2 zetels. Uiteindelijk bleek een uurtje later dat we de tweede zetel toch niet binnen hadden gesleept. Rosmalens Belang ging ermee vandoor.
In totaal Stemden 2065 mensen op Stadspartij Knillis. Nogmaals bedankt voor uw vertrouwen. Met onze zetel kan Stadspartij Knillis de luis in de Bossche politiek blijven.

Ja, trots op 's-Hertogenbosch.

De Bossche Groenen, met "Takkenwijf" Judith Hendriks als lijsttrekker, waren de hekkensluiter met 1469 stemmen. Een verdiende Geuzennaam dat Takkenwijf. Ze was immers de enigste echte groene in de GroenLinks-fractie voordat de kadaverdiscipline van deze partij een breuk veroorzaakte.
Jammer genoeg zal de boom waar het allemaal mee begon, de Witte Paardenkastanje in de Museumtuin, weinig meemaken van de toekomst van De Bossche Groenen.

Ja, trots op 's-Hertogenbosch.

De volledige uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen in 's-Hertogenbosch kunt u hier nakijken:
Volg deze link!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten